Kuva Päivi Holopaisesta

Minä ja tulevaisuuden ennakointi

Nimeni on Päivi Holopainen ja olen työskennellyt tulevaisuuden ennakoinnin parissa reilut kymmenen vuotta. Tutustuin aiheeseen Lapin yliopistolla matkailualan ennakoinnin kehittämishankkeissa  ja laajensin sen jälkeen osaamistani aluekehittämisen puolelle. Matkailualan hankkeissa kehitin lappilaisten matkailuyritysten ennakointiosaamista sekä rakensin valtakunnallista matkailun ennakointiverkostoa. Lapin liitossa työskennellessäni kehitin ja koordinoin puolestaan maakunnallista ennakointityötä ja tutustuin laajemmin eri toimialojen ennakointiin ja tulevaisuuden näkymiin. Olin myös mukana maakunnallisessa strategia- ja tulevaisuustyössä ja osallistuin kansalliseen alue-ennakointiin.

Tällä hetkellä työskentelen Lapin yliopistolla erilaisten kehittämishankkeiden parissa, joissa hyödynnetään esimerkiksi tulevaisuusohjausta. Oman toiminimeni, Well Ahead:n, kautta haluan olla jakamassa tulevaisuuden ennakointiosaamistani laajemmin yritysten ja organisaatioiden käyttöön.

Olen työurani aikana vetänyt monia erilaisia tulevaisuusprosesseja ja työpajoja, kouluttanut ja toiminut ennakoinnin asiantuntijana. Työni ohella olen kehittänyt osaamistani opiskelemalla tulevaisuuden tutkimusta, strategista ennakointia sekä tulevaisuusohjausta. Taustakoulutukseltani olen sosiaalipsykologi, mikä vaikuttaa vahvasti lähestymistapaani ennakoinnissa: olen vahvasti sitä mieltä, että tulevaisuutta rakennetaan kohtaamisissa, verkostoissa ja yhteisesti luotujen tulevaisuuden tavoitteiden kautta.

Lähestyn tulevaisuutta asiakkaani tavoitteista käsin, avoimesti ja luovasti. Pyrin tarkastelemaan tulevaisuutta pääosin positiivisen kautta ja mahdollisuuksien näkökulmasta. Tavoitteenani on myös saada yritykset, organisaatiot ja työntekijät ajattelemaan ”outside the box” – edes vähänkin! Tulevaisuustyön avulla on mahdollista löytää se seuraava ”uusi”.

Rakastan tulevaisuustyötä sen mahdollisuuksissa nähdä uusia tuulia, luoda tulevaisuususkoa ja aktivoida toimijoita tekemään omaa tulevaisuuttaan. Intohimonani on hoksauttaa asiakkaitani huomaamaan ennakoinnin merkitys oman toiminnan kehittämisessä ja viedä eteenpäin tulevaisuuden tekijän asennetta – rohkeutta ottaa tulevaisuus omaan haltuun!

Lisää tietoa osaamisestani löydät LinkedIn profiilistani.

Toivottavasti voin auttaa myös sinun yritystäsi oman tulevaisuuden tekemisessä! Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit!

-Päivi-