Tulevaisuustyöpajoja ja tulevaisuusprosesseja yrityksesi tarpeisiin

Tulevaisuustyöpajoissa käsittelemme megatrendejä, trendejä tai heikkoja signaaleja sinun yrityksesi näkökulmasta ja yrityksesi toimintaympäristö huomioiden. Erilaisten luovien ja visuaalisten menetelmien kautta on helpompi irrottautua nykyhetkestä ja suunnata katse tulevaan. Tulevaisuuden pohtiminen yhdessä muiden kanssa luo yhteisiä tavoitteita, yhteishenkeä sekä tuo esille myös uusia ideoita toiminnan kehittämiseen. Työpajan tulosten vieminen konkreettiseen toimintaan ja päätöksentekoon on myös olennaisen tärkeää.

Pidemmät tulevaisuusprosessit koostuvat puolestaan useista työpajoista sekä tulevaisuutta koskevan aineiston hankinnasta ja raportoinnista. Tulevaisuusprosessin tavoitteena on yrityksesi strategian ja päivittäisen toiminnan kehittäminen tulevaisuussuuntautuneeksi. Pitempiaikaisessa prosessissa tähdätään tulevaisuuden ennakoinnin ajattelutavan ja konkreettisten toimenpiteiden juurruttamiseen olennaiseksi osaksi yrityksesi suunnittelua, kehittämistä ja päivittäistä toimintaa.

Ihmisiä tulevaisuustyöpajassa

Tulevaisuustyöpajojen ja -prosessien sisällöt, laajuus ja käytettävät menetelmät täsmennetään yhdessä juuri sinun yrityksesi tavoitteisiin sopivaksi. Alla olevat kokonaisuudet ovat kysytyimpiä esimerkkejä toteuttamistani palveluista, mutta tarpeen mukaan räätälöin sinulle myös oman tulevaisuustyöpajan tai laajemman tulevaisuusprosessin.

Valitse sinun yrityksellesi sopiva kokonaisuus:

Piirrustus työpajatyöskentelystä

Tulevaisuuspolkutyöpaja

Työpajassa määritellään tulevaisuuden tavoitetilanne, tärkeimmät askelmerkit tavoitteeseen pääsemiseksi sekä suunnitelma niiden toteuttamiseksi.

Työpaja soveltuu esimerkiksi:
  • projektien suunnittelun pohjaksi
  • toimenpidekokonaisuuksien suunnitteluun
  • yhteisten tulevaisuuden tavoitteiden ja toimenpiteiden määrittelyyn
Työpajan kesto: 4 h
Hinta alkaen*: 480 € + alv. 24 %
 
 
Piirrustus villistä kortista

Trendityöpaja

Trendityöpajassa tutkaillaan erilaisia trendejä ja heikkoja signaaleja sekä työstetään niitä esimerkiksi vahvemmiksi ilmiöiksi, uusiksi tuoteideoiksi tai ratkaisuiksi.

Työpaja soveltuu esimerkiksi:
  • ajatusten myllytykseen
  • uusien ideoiden löytämiseen
  • irottautumiseen nykyhetkestä
Työpajan kesto: 2 h
Hinta alkaen*: 280 € + alv. 24 %
Piirrustus tulevaisuuden askelmista

Tulevaisuusprosessi

Tulevaisuusprosessi on useamman työpajan mittainen kokonaisuus, jonka aikana tarkastellaan toimintaympäristönne megatrendejä, trendejä ja heikkoja signaaleja, luodaan erilaisia tulevaisuuskenaarioita ja täsmennetään yrityksenne tulevaisuusstrategia sekä tärkeimmät askelmerkit tavoittelemaanne tulevaisuuteen.

Tulevaisuusprosessi soveltuu esimerkiksi:
  • organisaation strategiaprosessiksi
  • pidemmän tähtäimen toimenpiteiden määrittelyyn
Prosessin kesto: määritellään tilaajan kanssa
Hinta: määräytyy työpajojen määrän ja prosessin keston mukaisesti.

* Hinta alkaen sisältää työpajan sisällölliset valmistelut, toteuttamisen, materiaalit sekä tulosten koonnin. Tilaaja on vastuussa työpajan tilasta, kutsujärjestelyistä  sekä mahdollisista tarjoiluista. Alkaen hinta on voimassa Rovaniemen lähialueella. Muutoin lisätään matkakulut ja hinnoittelu toteutetaan päivähintana (900 € + alv.)

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Voit kuvata tähän tarkemmin esimerkiksi tilaisuuden luonnetta, tavoitetta, kohderyhmää ja ajankohtaa.

* Painamalla Lähetä hyväksyt samalla Well Ahead:n tietosuojaselosteen